Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMFST Tg. Mureș a câștigat șapte proiecte finanțate de Ministerul Educației

de L. Budin - apr. 30 2024
UMFST Tg. Mureș a câștigat șapte proiecte finanțate de Ministerul Educației

Competiția națională a fost coordonată de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS).

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a câștigat, recent, în cadrul unei competiții naționale, șapte noi proiecte în valoare de peste 2.200.000 lei, finanțate de Ministerul Educației Naționale din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităților de stat – FDI 2024.

Competiția a fost coordonată de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS) care a evaluat și selectat proiectele depuse de universități, se arată pe pagina de Facebook a UMFST Tg. Mureș.

Proiectele câștigate sunt următoarele: 

 • Rolul tehnologiilor moderne în promovarea incluziunii sociale a studenților din Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” - lnTechConnect: Bridging Social Divides. Director de proiect: lector. univ. dr. Andreea Ban.
 • Stimularea internaționalizării și promovarea diversității: direcții cheie pentru o universitate relevantă academic și responsabilă față de societate. Director de proiect: prof. univ. dr. Angela Borda.
 • Extinderea Impactului Educațional și Științific al Grădinii Botanice Universitare din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș. Director de proiect: prof. univ. dr. Corneliu Tanase.
 • Creșterea calității procesului educațional prin metode digitale inovative de învățare și evaluare în învățământul universitar din UMFST Târgu Mureș – QUALITY ACADEMIC. Director de proiect: prof. univ. dr. Oana Mărginean.
 • Excelența în cercetare prin inovare, modernizarea infrastructurii în vederea asigurării vizibilității și sustenabilității UMFST în comunitatea academică internațională. Director de proiect: prof. univ. dr. Claudia Bănescu.
 • Student GO PRO prin programe de studii performante și competențe profesionale evaluate cu reprezentanți ai angajatorilor prin modele digitale inovative implementate în UMFST. Director de proiect: conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu.
 • Educație, mentorat, acces și incluziune pentru studenții cu dizabilități - EMBRACE UMFST. Director de proiect: prof. univ. dr. Mihaela Kardos.

Notă autor:

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe