Newsflash
Știri

UMF-urile pot înfiinţa farmacii universitare

de L. Budin - ian. 10 2024
UMF-urile pot înfiinţa farmacii universitare

Instituţiile de învăţământ superior de drept public acreditate care au în structura lor Facultăţi de farmacie pot înfiinţa farmacii universitare, prevede un proiect de ordonanţă a Guvernului.

Potrivit proiectului, pus în transparență decizională de către Ministerul Sănătății, în farmacia universitară se desfăşoară activităţi de asistenţă farmaceutică pentru populaţie, activităţi de învăţământ farmaceutic, precum şi activităţi de cercetare ştiinţifică farmaceutică şi educaţie farmaceutică continuă, informează Agerpres.

Activităţile de învăţământ farmaceutic, de cercetare ştiinţifică farmaceutică şi educaţie farmaceutică continuă se desfăşoară sub îndrumarea personalului didactic integrat, în baza unui plan aprobat anual, în acord cu necesităţile privind evoluţia reglementărilor naţionale şi europene în domeniul farmaceutic, prin ordin al ministrului Sănătăţii”, prevede proiectul de act normativ.

Farmacia universitară este condusă de un farmacist-şef, cadru universitar cu gradul didactic cel mai înalt. În cadrul farmaciei universitare urmează să fie încadrate cel puţin două cadre didactice universitare în domeniul farmaceutic, prin integrare clinică.

Instituţia de învăţământ superior de drept public acreditată care are în structură o Facultate de farmacie poate înfiinţa o singură farmacie universitară”, se stipulează.

Farmacia universitară va funcţiona pe baza unei autorizaţii emise de Ministerul Sănătăţii, iar aceasta nu va putea fi înstrăinată.

Farmacia universitară colaborează cu Ministerul Sănătăţii în scopul asigurării asistenţei farmaceutice specifice domeniilor de intervenţie ale asistenţei de sănătate publică”, se mai arată în proiect. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe