Newsflash
Știri

UMF „Iuliu Hațieganu”: referendum pentru modalitatea de desemnare a rectorului

de L. Budin - iul. 5 2023
UMF „Iuliu Hațieganu”: referendum pentru modalitatea de desemnare a rectorului

Referendumul se organizează la fiecare interval corespunzător unui nou mandat legal constituit sau ori de câte ori funcția de rector devine vacantă.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 30 iunie, referendumul pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului. Referendumul se organizează periodic: la fiecare interval corespunzător de drept unui nou mandat legal constituit (4 ani), înaintea inițierii de alegeri ale structurilor şi funcțiilor de conducere din cadrul universității sau ori de câte ori funcția de rector devine vacantă, se arată într-un comunicat.

Potrivit Biroului Electoral al universității clujene, dintr-un total de 811 cadre didactice, cercetători, doctoranzi și studenți cu drept de vot, s-au prezentat la urne 530 de alegători, respectiv 65%. Prin urmare, referendumul este declarat valid, în conformitate cu prevederile art. 28, pct. (1) din Ordinul nr. 3751/2015 de aprobare a Metodologiei-cadru referitoare la procesul de stabilire și de alegere a structurilor și funcțiilor de conducere la nivelul instituțiilor din sistemul național de învățământ superior. 

Din totalul voturilor exprimate, 1 vot a fost alb, 47 voturi au fost pentru desemnarea rectorului prin concurs public, iar 482 de alegători au votat pentru desemnarea rectorului pe bază de alegeri prin vot universal, direct, secret și egal.

Senatul universității, prin Hotărârea nr. 7, din data de 3 iulie 2023, a validat rezultatul referendumului. Astfel, rectorul universității va fi desemnat prin alegeri, prin vot universal, direct și secret, la o dată care va fi stabilită printr-o hotărâre a UMF Cluj-Napoca.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe