Newsflash
Știri

UMF „Carol Davila”: colaborare inter-universitară în premieră

de Dorina Novac - sept. 30 2022
UMF „Carol Davila”: colaborare inter-universitară în premieră

Cursul „Integrări Umaniste în Medicină” a fost conceput de către cadre academice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea din București și UNATC I. L. Caragiale.

colaborare

„Crezul comun ce a dus la realizarea unui astfel de curs a pornit de la nevoia sistemului educațional din România de a crea noi generații de medici capabili sa se conecteze si să valorifice dimensiunile umane ale relației dintre medic si pacient, să deprindă aptitudini de relaționare si comunicare mai eficiente și mai autentice în relație cu pacienții lor, să înțeleagă rațional, dar și emoțional nevoile celor care se află în suferință”, au precizat reprezentanții UMF „Carol Davila”.

Ca un concept general, „Medical Humanities” reunește în cadrul acestui curs un colectiv academic provenit de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Facultatea de Teatru.

„Pentru a realiza mai direct aceste țeluri, o altă inovație educațională a acestui curs va fi prezentă, la fiecare prezentare, a două cadre academice: una din «lumea» medicală și una din «lumea» disciplinelor umaniste, ceea ce va facilita mai efectiv «integrarea umanistă în lumea medicală»”, transmite sursa citată.

Urmăriți paginile Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” și Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) pentru startul înscrierilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe