Newsflash
Internaționale

UK: simptome noi atribuite infecţiei cu SARS-CoV-2

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 8 2022
UK: simptome noi atribuite infecţiei cu SARS-CoV-2

Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie a actualizat lista simptomelor cauzate de COVID-19, incluzând aici disfagia, mialgiile și diareea.

image-from-rawpixel-id-4031778-jpegModificarea vine după doi ani de pandemie și la câteva zile după ce testarea gratuită pentru SARS-CoV-2 a luat sfârșit. Planul „viaţa cu
COVID” („living with COVID”) al guvernului britanic presupune că testarea gratuită va fi disponibilă doar unor grupuri selectate, inclusiv persoanelor cu sistem imun slăbit, persoanelor internate în spital și cadrelor medicale.

National Health Service (NHS), serviciul public de sănătate britanic, atrage atenţia că multe dintre noile simptome atribuibile COVID-19 sunt similare cu cele din răceală sau gripă. Anterior acestei modificări, lista simptomelor includea în Marea Britanie febră, tuse nou apărută, continuă, pierderea mirosului și a gustului.

Cele nouă simptome adăugate acum sunt: dispnee, fatigabilitate/extenuare, mialgii, cefalee, disfagie, rinoree sau nas înfundat, inapetenţă, diaree, alterarea stării generale. Alte state, precum și Organizaţia Mondială a Sănătăţii folosesc de multă vreme o listă extinsă a simptomelor.

Marea Britanie a înregistrat aproape 70.000 de cazuri noi de COVID-19 la 3 aprilie și aproape 456.000 de cazuri noi în intervalul 28 martie - 4 aprilie. Autorităţile recomandă cetăţenilor să rămână la domiciliu și să evite contactele cu alte persoane doar dacă prezintă simptome de COVID, inclusiv febră.

Citiți și: SUA: crește numărul cazurilor de infecţii cu Norovirus


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-60982070
https://coronavirus.data.gov.uk/
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe