Newsflash
Internaționale

UE: „Certificatul verde” COVID-19 va fi operațional în iunie

de Florentina Ionescu - mai 11 2021
UE: „Certificatul verde” COVID-19 va fi operațional în iunie

Uniunea Europeană vine cu vești bune pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19: un „pașaport” ce arată starea de sănătate va fi operațional în luna iunie.

Uniunea Europeană se află pe drumul cel bun pentru a se asigura toți cetățenii și toți rezidenții săi vor putea avea un pașaport de sănătate referitor la COVID-19, luna viitoare, care va ușura călătoriile, a declarat un purtător de cuvânt ieri, scrie www.france24.com

ue certificat verde sanatate covid-19

UE este dornică ca orice cetățean care trăiește în cele 27 de țări membre să poată să primi un pașaport digital de sănătate, pe care Comisia Europeană îl numește „certificat verde”. În acest certificat verde vor fi afișate informații despre statusul vaccinării, rezultatele testelor pentru depistarea COVID-19 și informații despre persoană – dacă s-a recuperat sau nu de pe urma unei infecții cu coronavirusul SARS-CoV-2.

„Va fi gata la vară pentru a facilita călătoriile în siguranță, astfel încât va fi gata pentru a fi utilizat... până la finalul lui iunie”, a declarat Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în cadrul unei conferințe de presă.

Un alt purtător de cuvânt, Johannes Bahrke, a adăugat că 18 țări membre UE plus Islanda vor testa documentul digital în următoarele două săptămâni, pentru a se asigura că orice erori și bug-uri vor fi rezolvate în timp util.

Pentru călătoriile în interiorul UE

Pașaportul de sănătate sau așa-numitul certificat verde va fi inițial folosit doar pentru călătoriile în interiorul blocului european. Însă Comisia Europeană lucrează în prezent ca astfel de certificate să fie recunoscute mutual, ca de exemplu cele din țările non-UE, în special Statele Unite.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe