Newsflash
Hi-tech & Gadgets Știri

Tratamentul stenozei aortice simptomatice

de Florentina Ionescu - apr. 5 2024
Tratamentul stenozei aortice simptomatice

FDA a aprobat, la 27 martie a.c., un sistem de ultimă generaţie de la Medtronic, numit Evolut FX+. Este vorba de un sistem pentru implantarea transcateter a valvei aortice (TAVI).

Aprobarea din partea Administraţiei pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Uniteacoperă astfel tratamentul stenozei aortice simptomatice. Reprezentanţii companiei Medtronic spun că cea mai nouă versiune a valvei Evolut menţine performanţa platformei cu același nume, având un design care facilitează accesul la arterele coronare.

În formă de diamant 

Sistemul Evolut FX+ TAVI oferă o fereastră mai mare de spaţiu pentru accesul la coronare, prin intermediul unui design modificat al cadrului, în formă de diamant. Cu ajutorul acestui design, sistemul asigură un spaţiu mărit pentru manevrabilitatea cateterului, facilitând astfel accesul medicului la arterele coronare în diverse situaţii, în funcţie de anatomia pacientului. 

Compania Medtronic are în plan să înceapă comercializarea sistemului, deocamdată în stadiu incipient, în această primăvară în Statele Unite. Iar lansarea completă ar urma să aibă loc în vara lui 2024.


Notă autor:

https://www.massdevice.com/fda-approves-next-gen-evolut-tavr-medtronic/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe