Newsflash
ACTUALITATE Diverse Evenimente Știri

Toamna Horticolă Bucureșteană are loc în campusul USAMV

de Florentina Ionescu - oct. 2 2024
Toamna Horticolă Bucureșteană are loc în campusul USAMV

Toamna Horticolă Bucureșteană – Ziua Recoltei are loc între 3 și 6 octombrie 2024, în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Peste 150 de expozanți din domeniul horticulturii ce expun și comercializează pentru publicul larg gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit și delicii tradiționale, își dau întâlnire în perioada 3-6 octombrie 2024, în Campusul Agronomie Herăstrău cu ocazia evenimentului Toamna Horticolă Bucureșteană – Ziua Recoltei 2024, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de USAMV București. 

Tema acestei ediții este Pădurea urbană, cu interconexiunile ei și beneficiile pentru viața oamenilor din orașe. Facultatea de Horticultură, prin departamentul de Peisagistică propune câteva „oaze” de relaxare și interacțiune cu vizitatorii, care pot trăi sentimentul conexiunii cu pădurea, pot simți beneficiile naturii, prin amplificarea experienței senzoriale date de ascultarea (în căști) a „liniștii” pădurii: vântul care bate printre frunze, ciripitul păsărelelor, freamătul frunzelor etc. 

Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București organizează o expoziție tematică de Ziua Recoltei și invită publicul la numeroase sesiuni de degustări de struguri de masă, vin, must, ardei și fructe și produse din fructe de la speciile pomicole noi, precum asimina/banana nordului, jujube sau kiwi. 

Conferințe și ateliere 

Evenimentul are și o componentă educațională importantă prin conferințele, atelierele și demonstrațiile care au loc în fiecare zi în Aula Magna „Petre S. Aurelian” a USAMV București precum și câmpurile experimentale, la care pot participa în mod gratuit toți pasionații de grădinărit, îngrijirea plantelor și peisagistică, susținute de specialiști în domeniu. 

Vom cunoaște specii deosebite, cum ar fi Amelanchier lamarcki (pomul de stafide), Aronia melanocarpa (scorușul negru) care își dovedesc pretabilitatea față de sistemul de conducere pe verticală. Totodată pasionații vor afla mai multe despre cultura afinului, a zmeurului și a murului la container în sistem protejat (solarii) versus sistemul convențional din sol pe biloane. 

O noutate absolută este sistemul de protecție antiploaie, antigrindină și de umbrire conceput la Facultatea de Horticultură din București – modul aplicat la speciile: agriș, coacăz, lonicera, zmeur și mur.

Printre ateliere din acest an se numără:

Atelierul Modul Pădure Urbană, susținut de Șef. lucr. dr. Mihai Enescu, care va aduce atmosfera pădurilor în mijlocul orașului.

Atelierul „ACROPICS - reducerea utilizării pesticidelor chimice prin adoptarea de inovații sistemice în protecția culturilor agroecologice” își propune să aducă în prim-plan inovații și practici agroecologice care pot reduce semnificativ utilizarea pesticidelor chimice, contribuind astfel la protejarea mediului și la obținerea unor culturi mai sănătoase. 

Atelierul Specii noi reziliente în contextul schimbărilor climatice - curmalul dobrogean, Ziziphus jujuba Mill . Vor fi prezentate elemente de biologie a pomului, metode de înmulțire, aspecte ale tehnologiei de cultivare și proprietățile fructelor. 

Atelierul Eficientizarea culturii arbuștilor fructiferi cu ajutorul sistemelor inteligente de monitorizare și control. Se vor prezenta soiurile de goji Sara și Bucur, modalitățile de dirijare și întreținere a plantelor. Modulul de agriș, afin și coacăz (negru, rosu și alb) va fi etalat vizitatorilor cu soluții de viitor pentru cultura acestor specii în spații restrânse, pentru grădini utilitare dar și comerciale. 

Acestea, cât și alte ateliere special concepute vă așteptă să descoperiți fascinanta lume a horticulturii. Aici puteți consulta programul evenimentului. 

Produse inedite, sucuri și înghețată artizanală 

Nici în acest an nu vor lipsi sucurile naturale, obținute la Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească, înghețata artizanală și numeroase alte produse inedite, alături de must și vinul universitar produs la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa. Se vor expune și comercializa pomi și arbuști fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produși la Pepiniera Istrița. 

Vizitatorii vor avea ocazia să admire și să achiziționeze specii diverse de flori, plante ornamentale și arbuști de sezon, de la cei mai apreciați producători locali în cadrul expoziției cu vânzare. 

Evenimentul este organizat de Facultatea de Horticultură, din cadrul USAMV București, alături de Societatea Română a Horticultorilor. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/agricultural-still-life-harvest-fruits-vegetables-2446320911

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe