Newsflash
Știri

Testări gratuite pentru cancer colorectal

de Dorina Novac - sept. 6 2022
Testări gratuite pentru cancer colorectal

Un număr de 78 de persoane au fost testate pentru cancerul colorectal în cadrul a trei evenimente de testare organizate în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov.

La data de 1 septembrie, la Centrul de Îngrijire și Asistență „Sf. Vasile” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 1 au fost testate 32 de persoane.

screening

„Evenimentul a beneficiat de expertiza şi aportul dr. Adela Iancu care le-a explicat participanților importanța testării și modul în care se recoltează corect”, se arată într-un comunicat.

La data de 2 septembrie, echipa Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a organizat o testare în cadrul cartierului social Odăi din Sectorul 1.

„Aici, dr. Dana Baltă a fost liantul între comunitatea locală și experții proiectului ROCCAS II București – Ilfov, răspunzând la toate întrebările legate de testare, adresate de către participanții la activitate”, se mai arată în comunicat.

Ziua de 5 septembrie a venit cu o nouă testare, organizată de această data la Clubul Seniorilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2.

Medicul Corina Schepp a fost specialistul care a evaluat starea de sănătate a celor 25 de seniori care au onorat invitația de a intra in proiectul de screnning pentru cancerul colorectal.

Seria testărilor pentru cancerul colorectal continuă și în următoarele zile în cadrul altor centre rezidențiale pentru seniori.

Testarea pentru pacienții este gratuită, astfel încât beneficiarii nu vor suporta niciun cost pentru investigațiile clinice și paraclinice, spitalizare sau tratament.

Pentru a veni în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai acestui program (persoanele cu vârsta între 50 și 74, cu domiciliul/reședința în București sau Ilfov), a fost realizat un formular de înscriere online pentru screeningul de cancer colo-rectal, formular care poate fi accesat pe site-ul Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România sau pe site-ul proiectului ROCCAS II București-Ilfov.

Tot în demersul de prevenție a cancerului colo-rectal, a fost creată și harta interactivă care identifică cea mai apropiată locație a unui medic de familie aflat în program, față de locația pacientului.

Harta este disponibilă AICI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe