Newsflash
Internaționale

Terapie inovatoare împotriva obezităţii

de Dr. Diana Andronache - mar. 11 2022
Terapie inovatoare împotriva obezităţii

O echipă de cercetători a dezvoltat cu succes un medicament inovator care poate fi util în combaterea obezităţii, având totodată și un potenţial rol benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare.

poza3Acest medicament are potenţialul de a inhiba activitatea citocromului P450 8B1, scăzând astfel absorbţia colesterolului. Procesul descris este considerat cheia pentru tratarea tulburărilor metabolice asociate obezităţii, a afecţiunilor cardiovasculare și a diabetului zaharat.

Cercetătorii au tratat un grup de șoareci cu acest inhibitor timp de șapte zile. Ei au observat o scădere a nivelului de glucoză în sângele șoarecilor trataţi, fără a le fi afectată greutatea corporală, în pofida faptului că au fost hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi și zaharoză.

Rezultatele obţinute demonstrează modul în care inhibarea citocromului P450 8B1 ar putea fi utilă în obţinerea unui profil metabolic sănătos, ceea ce ar facilita tratarea rezistenţei la insulină asociată obezităţii.

Citiți și: Diagnostic ecografic pentru cancerul de prostată


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220304090352.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe