Newsflash
Știri

DIICOT Iași a depistat primul laborator clandestin de produse anabolizante

de L. Budin - mar. 29 2023
DIICOT Iași a depistat primul laborator clandestin de produse anabolizante

Persoane cu dublă cetăţenie română/moldovenească au constituit un grup infracţional organizat, specializat în fabricarea de substanţe dopante cu grad de mare risc.

La data de 29 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciu Teritorial Iaşi, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, au efectuat 15 percheziţii domiciliare în București și pe raza judeţelor Iaşi, Bacău, Constanţa şi Sibiu, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în fabricarea şi comercializarea de substanţe anabolizante, se arată într-un comunicat

foto-diicot
Sursă foto: diicot.ro

 

Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, procurorii din cadru Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii Departamentului Antifraudă şi Conformare al Serviciului Vamal efectuează 22 percheziţii domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare moldovene, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

În cauză s-a reţinut că, mai mulţi cetăţeni cu dublă cetăţenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracţional organizat specializat în fabricarea de produse care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare, la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse în vederea audierii 11 persoane”, se mai arată în comunicat.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Constanţa, S.C.C.O. Sibiu şi I.P.J. Hunedoara - Serviciul Acţiuni Speciale, precum şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iaşi, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi I.J.J. Constanţa.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de lucrătorii din cadrul Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Documentarea activităţii infracţionale a fost realizată şi cu sprijinul EUROPOL.

O doctoriță a renovat și a modernizat unul dintre saloanele de la SCJU Arad

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe