Newsflash
Știri

Studiu de fezabilitate pentru un spital în zona Militari - Drumul Taberei

de Florentina Ionescu - sept. 9 2021
Studiu de fezabilitate pentru un spital în zona Militari - Drumul Taberei

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, a prezentat pe 8 septembrie studiul de fezabilitate pentru un spitalul care va fi construit în proximitatea cartierelor Militari și Drumul Taberei.

Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare. Locația (bulevardul Timișoara) oferă acces excelent din toate părțile, spune primarul Sectorului 6, mai ales că în această zonă va fi drumul Valea Largă la patru benzi (dinspre Prelungirea Ghencea) și va fi și penetrația bulevardului Timişoara, care va face legătura cu Șoseaua de Centură. 

spital sectorul 6

Câteva elemente din studiul de fezabilitate, pe care le-a punctat primarul Ciprian Ciucu:

  • Număr de paturi 140 de paturi contractate, 20 de paturi internare de zi;
  • Demisol + 4 etaje;
  • Personal: 72 de medici, alt personal sanitar superior 6 posturi, personal sanitar mediu 144 de posturi, personal auxiliar sanitar 80 de posturi, personal TESA 40 de posturi, muncitori 23 de posturi.
  • Pacienți după mediu de proveniență: 63% urban, 37% rural;
  • Buget estimat, 339 milioane de lei.
  • Servicii medicale.

Totodată, potrivit primarului Sectorului 6, spitalul va avea un ambulatoriu integrat cu cabinete în specialitățile: Medicină internă; ORL; Oftalmologie; Oncologie medicală; Chirurgie generală; Obstetrică – ginecologie; Ortopedie și traumatologie; Neurologie; Dermatovenerologie; Cardiologie; Pediatrie; Endocrinologie; Urologie; Psihiatrie; Reumatologie; Gastroenterologie; Hematologie; Psihologie; Planning familial.

În plus, unitatea va avea și laboratoare unice pe spital care deservesc și ambulatoriul integrat: Compartiment Primiri Urgențe (CPU); Farmacie; Blocuri operatorii; Unitate de transfuzie sanguină; Sterilizare; Laborator explorări funcțional neinvazive; Serviciul de Anatomie Patologică; Compartiment de citologie; Compartiment histopatologie; Prosectură; Laborator de analize medicale; Laborator radiologie si imagistică medicală: Computer tomograf – CT și Rezonanță magnetică – RMN;  Compartiment prevenire și control infecții nozocomiale. 

spital sectorul 6 im

În acest spital vor exista și nuclee de cercetare: gastroenterologie, reumatologie, oncologie medicală, medicină internă.

„În funcție de cum vom avea acces la finanțare, termenul de finalizare a lucrărilor nu poate fi estimat foarte exact și este dependent de asigurarea finanțărilor. Cu cât vom atrage mai multe finanțări guvernamentale și externe, cu atât va fi gata mai repede, cu cât va fi mai dependent de bugetul local cu atât va mai crește durata de execuție, în funcție de ceea ce ne permitem să alocăm de la bugetul local. Una peste alta, până în 2025/2026 ar trebui să fie gata. Este un proiect mare, un proiect de la zero, un proiect extrem de necesar. Îmi ne puțin teamă de complexitatea lui, dar sunt deja foarte dedicat acestui proiect și îl vom avea la noi, în Sectorul 6!”, a mai scris primarul Ciprian Ciucu pe pagina sa oficială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe