Newsflash
Știri

Ziua internațională a femeilor în știință

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 11 2020
Ziua internațională a femeilor în știință

11 februarie este dedicată femeilor și fetelor implicate în domeniul științei.

Un raport Eurostat arăta că în anul 2018 în Uniunea Europeană erau 15 milioane de oameni de știință: 59% erau bărbați și 41% femei. 

femei in stiinta

Pentru a celebra activitatea femeilor în știință la 11 februarie 2016 a fost marcată pentru prima dată Ziua Internațională a Fetelor și Femeilor în Știință la sediul central al ONU (Organizația Națiunilor Unite). 

Scopul acestui eveniment este de a înlătura toate formele de discriminare, de a asigura accesul egal la educație și de a crește numărul femeilor și al fetelor care să dețină competențe tehnice și de a oferi locuri de muncă decente și oportunități pentru dezvoltare profesională. 

În prezent mai puțin de 30% din cercetătorii din lume sunt femei. Potrivit datelor UNESCO doar 30% din studente aleg să se pregătească în domenii care au legătură cu știința. Aproximativ 5% aleg să studieze științele naturii și ingineria și 8% construcțiile și industria.

Un exemplu pentru toate femeile și fetele implicate în acest domeniu este Marie Sklodowska Curie (1867-1934) care pentru întreaga sa activitate a primit două premii Nobel, unul pentru fizică și celălalt pentru chimie. A introdus în fizică termenul de radioactivitate și a descoperit două noi elemente chimice: „poloniul” și „radiu”.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe