Newsflash
Știri

Verificări la o clinică stomatologică din Pitești, unde un copil de patru ani a intrat în comă

de Dorina Novac - feb. 11 2020
Verificări la o clinică stomatologică din Pitești, unde un copil de patru ani a intrat în comă

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la o clinică stomatologică din Pitești, la solicitarea Ministerului Sănătății, după ce un copil a ajuns în stare gravă la spital, în urma unei anestezii făcute la cabinetul stomatologic.

Un copil de patru ani a ajuns internat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, după o vizită la stomatolog. Micuțul a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate, informează Ministerul Sănătății.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul la dentist, în Pitești, pentru efectuarea unui tratament stomatologic .

Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Argeș cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcționare o secție de ATI, scrie sursa citată.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20. 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizația Sanitară de Funcționare.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe