Newsflash
Știri

Un medic din Constanța a murit din cauza COVID-19

de Dorina Novac - apr. 22 2020
Un medic din Constanța a murit din cauza COVID-19

Un doctor din Constanţa, în vârstă de 62 de ani, infectat cu noul coronavirus, a murit. Acesta demisionase cu o zi înainte să fie confirmat cu COVID-19.

Ministerul Sănătății (MS) a confirmat decesul unui medic din Constanța din cauza infecției cu noul coronavirus. Este vorba despre dr. Valeriu Neagoe, medic pe Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Constanța. Acesta avea 62 de ani și era obez.

doctor din constanta

Potrivit MS, medicul a lucrat la Spitalul Județean Constanța până în data de 6 aprilie, iar în data de 8 aprilie a fost confirmat cu COVID-19.

„Ministerul Sănătății confirmă decesul medicului din Constanța. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, când a demisionat. În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s -a agravat, doctorul a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni....”, a scris un medic din SJU Constanța pe pagina sa de Facebook.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe