Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF „Iuliu Hațieganu”, în topul celor mai bune universități din lume

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 3 septembrie 2020, ora 09:55

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul al doilea în România și printre primele 1.000 de universități din lume în clasamentul World University Rankings 2021.

Potrivit unui comunicat de presă, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, în clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education.

UMF Cluj

În clasament sunt incluse 13 universități din România, dintre care trei sunt din Cluj-Napoca: UMF „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică.

„Dintre cele 13 universități listate în top, două se află printre primele 1.000 de instituții de învățământ superior din lume: Academia de Studii Economice București și UMF «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca, clasată pe locul 801+ la nivel mondial, respectiv locul al doilea la nivel național”, se arată în comunicatul de presă.

Celelalte 11 universități se situează pe poziții 1001+. În clasamentul pe anul 2020 au fost incluse nouă universități din România.

„UMF «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca este listată pentru prima dată în acest clasament și ne bucurăm că am intrat direct pe poziția a doua în topul universităților din România. Aceste performanțe înscriu universitatea noastră în elita universităților europene, dar și de la nivel mondial. Pe lângă prestigiul câștigat, o astfel de recunoaștere internațională ne motivează și ne responsabilizează să menținem și chiar să ne depășim standardele”, a declarat prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

World University Rankings este un prestigios clasament internațional din domeniul academic, care reunește peste 1.500 de universități din 93 de țări.

Topul se bazează pe 13 indicatori de performanță atent calibrați, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale.

Etichete: UMF „Iuliu Hațieganu” universitate de medicina Farmacie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC