Newsflash
Știri

Parteneriat extins între spitalele din București și Paris

de Dorina Novac - nov. 29 2022
Parteneriat extins între spitalele din București și Paris

ASSMB și Assistance Publique – Hôpitaux de Paris, instituție care administrează 39 de spitale universitare din Paris și regiunea Île-de-France, pun bazele unui parteneriat extins între spitalele din București și Paris.

În această săptămână, o delegație a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) condusă de directorul general adjunct, Oana Sivache, și care îi include pe managerii spitalelor, Sf. Luca, Gomoiu, Colțea și CETTT Sf. Stelian din București, se află într-o vizită de informare-documentare în capitala Franței, la invitația Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP).

assmb

Astfel, luni, 28 noiembrie, în prima zi a vizitei, delegația ASSMB a fost primită de dr. Florence Veber,  directoarea Direcției Relații Internaționale (DRI), care a detaliat organizarea și activitatea medicală a AP-HP, cel mai mare complex spitalicesc din Europa, care dispune de un buget anual de 7,5 miliarde de euro și are relații de cooperare cu peste 80 de parteneri internaționali, printre care și ASSMB.

Ambele instituții sunt interesate de dezvoltarea colaborării, pornind de la succesul înregistrat de proiectul „Îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu patologii cronice”, derulat în ultimii ani la Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca” sub coordonarea dr. Amina Lahlou, de la Spitalul Charles-Foix din Paris.

„Suntem la începutul vizitei noastre la Paris, la inițiativa AP-HP, însă colaborarea noastră este deja de tradiție și eu cred că se va dezvolta accelerat în următorii ani. Alături de managerii de la patru dintre spitalele administrate de ASSMB, prezenți în delegație, discutăm deja proiecte concrete de colaborare cu spitale din cadrul AP-HP, expertiza franceză în domeniu fiind recunoscută la nivel european. Obiectivul nostru este creșterea calității serviciilor medicale pe care le oferim bucureștenilor și dezvoltarea capacităților manageriale la nivelul personalului din unitățile noastre sanitare”, a declarat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

parteneriat

Tot luni, delegația ASSMB s-a întâlnit cu Laurence Nivet, directoarea Hospitalisation à Domicile (HAD), unitate sanitară care gestionează activitatea de spitalizare la domiciliu pentru toate celelalte 38 de spitale ale AP-HP.

Este vorba despre servicii medicale care vizează îngrijirile paliative, cazurile de pacienți oncologici - inclusiv oncologie pediatrică -, cazurile dificile de obstetrică, precum și persoanele în vârstă sau cele care prezintă dizabilități.

„În aceste situații există posibilitatea spitalizării la domiciliu, pacientul beneficiind practic de servicii similare celor din spital, prin grija unor echipe multidisciplinare pregătite și dotate în acest sens. Spitalizarea la domiciliu este un concept inovator, de avangardă la nivel european, dar foarte răspândit în Franța. Acest sistem aduce beneficii certe pacienților aflați într-o situație dificilă, dar și sistemului sanitar, care poate gestiona astfel mai bine resursele existente, fiind mai puțin aglomerat”, se arată într-un comunicat al ASSMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe