Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Secţie de balneologie la Spitalul Ștei

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 9 iulie 2021

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei acordă fonduri pentru construirea unei secţii de balneologie în cadrul Spitalului orășenesc Ștei, judeţul Bihor.

Noua secţie este, de fapt, o extindere a compartimentului de recuperare, medicină fizică și balneologie care funcţionează în spital. Complexul balneologic va fi găzduit de fostul cămin, dezafectat de 20 de ani, al Colegiului Naţional Avram Iancu, care va fi reabilitat. Alături de acesta se va construi o clădire în care va funcţiona un bazin pentru recuperare medicală. După terminarea lucrărilor, centrul va putea găzdui 70 de pacienţi.

Lucrări de reabilitare, tot prin finanţare de la minister, vor fi făcute și la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Secţia de neurologie va fi reabilitată și dotată cu aparatură modernă. În acest sens, se asigură o finanţare în valoare de 30 de milioane de lei. Spitalul va fi dotat cu un pachet de imagistică medicală, dispozitiv de epurare sanguină extracorporală continuă, aparat de gazometrie sanguină și iluminator de vene, aparatură pentru explorări funcţionale neurologice, ventilatoare mecanice pentru adulţi și copii.

Etichete: spital orasenesc Stei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.