Newsflash
Știri

S-a lansat Exavet, laborator modern de Analize și Imagistică Veterinară

de L. Budin - feb. 24 2023
S-a lansat Exavet, laborator modern de Analize și Imagistică Veterinară

Departamentele de microbiologie, parazitologie, micologie, hematologie, biochimie-imunologie-endocrinologie, serologie, morfopatologie sunt dotate cu aparatură de ultimă oră.

Regina Maria lansează Exavet, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei, marcând intrarea pe o piață nouă.

EXAVET_BIOCHIMIE (002)

De acum, și animalele pot beneficia de un diagnostic corect, printr-o gamă extinsă de analize și investigații RMN (imagistică prin rezonanță magnetică), în cadrul primului laborator și centru de imagistică veterinară la standarde ridicate, se arată într-un comunicat.

Nișa veterinară este o alegere firească, o direcție ce face parte din planul nostru de dezvoltare. Obiectivul Exavet este acela de a aduce calitatea serviciilor de medicină veterinară la cele mai înalte standarde, prin tehnologia de ultimă generație pe care o oferim atât în cadrul laboratorului, cât și în noul centru de imagistică. Animalele de companie fac parte din viața noastră de zi cu zi, din familia extinsă, și ne dorim să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, pentru un diagnostic precis”, a declarat Olimpia Enache, Chief Operations Officer, Rețeaua de sănătate Regina Maria.  

Conform statisticilor Euromonitor din 2022, se estimează că îngrijirea sănătății animalelor va cunoaște o creștere rapidă în materie de dezvoltare, motivul pentru aceasta fiind atenția din ce în ce mai mare acordată de români sănătății și bunăstării animalelor lor de companie. Mai mult, un studiu realizat de o companie privată în 2021 arată că deţinerea de animale de companie se află pe un trend ascendent, iar dintre ţările Uniunii Europene, România deține cel mai mare procent de gospodării cu pisici (48%) şi câini (45%).

Ultimele date raportate la nivel național arată că în România există peste 8.800 medici veterinari, ce activează în aproximativ 5.500 de cabinete și clinici veterinare, spitale universitare și ferme zootehnice.

Unul dintre obiectivele Exavet este de a veni în ajutorul medicilor veterinari cu o gamă extinsă de analize și aparatură ultraperformantă, care reduce eroarea umană și ajută la stabilirea unui diagnostic rapid și sigur. În completarea acestor servicii, se oferă o gamă extinsă de investigații de tip RMN, având cel mai performant aparat pentru medicină veterinară din țară.

Cu experiența și pasiunea dedicată activității de laborator, ne dorim să oferim medicilor veterinari încredere în analize, certitudine în rezultate și siguranță în diagnostic, prin intermediul tehnologiei de ultimă generație. Scopul nostru principal este să asigurăm sănătatea familiei extinse”, a declarat Dr. Cristina Bunea, șef laborator Exavet.

Laboratorul va deservi medicii veterinari din întreaga țară – cei care activează în cabinete și clinici veterinare - , fiind un partener important și pentru fermele zootehnice, unde va juca un rol esențial în diagnosticarea oricăror probleme ce pot să apară în sănătatea animalelor.

Departamentele laboratorului - microbiologie, parazitologie, micologie, hematologie, biochimie-imunologie-endocrinologie, serologie, morfopatologie  - sunt dotate cu aparatură de ultimă oră, care oferă „maximă acuratețe și rapiditate în procesarea probelor, utilizând kituri strict de uz veterinar și respectând aceleași standarde înalte de calitate precum cele folosite în medicina umană”, se mai subliniază în comunicat.

Capacitatea de procesare și analiză a probelor din noul laborator poate ajunge la 2.500 de teste pe zi și la peste 650.000 anual. Rezultatele analizelor de biochimie, imunologie, hematologie și parazitologie se pot obține în aceeași zi, laboratorul având capacitatea și logistica necesară de a colecta și analiza probe din întreaga țară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe