Newsflash
Știri

Protocol de colaborare privind promovarea sănătății elevilor din București

de Dorina Novac - mar. 14 2023
Protocol de colaborare privind promovarea sănătății elevilor din București

ASSMB și FNP-EDUPART își unesc forțele pentru a promova educația pentru sănătate a elevilor din București.

Un protocol de colaborare a fost semnat, luni, 13 martie, de conducerile Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Federației Naționale a Părinților – EDUPART (FNP-EDUPART), scopul principal fiind desfășurarea unor activități comune de promovare a sănătății în rândul preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ public din Capitală.

protocol de colaborare

ASSMB a fost reprezentată la ceremonia de semnare de directorul general adjunct, Oana Sivache, iar din partea FNP-EDUPART a fost prezent Eugen Ilea, președintele organizației București.

Noul parteneriat vizează optimizarea calității serviciilor medicale oferite de ASSMB în cabinetele de medicină școlară și de stomatologie care funcționează în grădinițele și școlile bucureștene.

Citește și: Patru spitale din București au procedurile medicale digitalizate

De asemenea, se urmărește dezvoltarea și consolidarea capacității de cooperare între cele două părți, precum și de susținere reciprocă a activităților menite să conducă la creșterea nivelului general de educație pentru sănătate, a gradului de informare și de conștientizare al părinților, preșcolarilor și al elevilor în legătură cu prevenirea îmbolnăvirilor.

Țelul comun este promovarea unui stil de viață care să faciliteze protejarea stării de sănătate individuale și colective a copiilor.

„Avem o relație de colaborare foarte bună cu FNP-EDUPART, de mulți ani, și suntem încântați că vom continua și în anii următori parteneriatul nostru în beneficiul elevilor din București. Ne dorim ca, împreună, să facem cât mai cunoscute programele de educație pentru sănătate pe care le desfășurăm, precum și inițiativele similare pe care dorim să le lansăm în viitorul apropiat. Ne dorim să creștem permanent calitatea serviciilor medicale gratuite de care beneficiază copiii în cadrul cabinetelor de medicină generală și stomatologică și să extindem cursurile de prevenție susținute pe parcursul anului școlar”, a precizat Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe