Newsflash
Știri

Proiect: noi medicamente gratuite pentru pacienţii oncologici, cu diabet sau cu boli rare

de L. Budin - feb. 3 2023
Proiect: noi medicamente gratuite pentru pacienţii oncologici, cu diabet sau cu boli rare

Un proiect de hotărâre de guvern permite introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a opt noi molecule, dintre care două sunt aprobate pentru noi indicaţii terapeutice.

Medicamentele sunt destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, diabet zaharat și boli rare. Pentru toate cele opt medicamente au fost emise decizii de includere condiționată și încheiate contracte cost-volum, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

medicamente-pensionari-organizator_pastile

Moleculele pentru care a fost emisă de către ANMDMR decizie de includere necondiționată în lista medicamentelor compensate și gratuite au fost trimise comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății pentru estimarea consumului. Aceste medicamente vor fi incluse pe listă printr-o Hotărâre de Guvern ulterioară.

În cursul anului 2022, au fost introduse, prin trei Hotărâri de Guvern, un număr de 76 de molecule noi, ceea ce a reprezentat o creștere importantă față de anul 2021, când au fost introduse 56 de molecule, se subliniază în comunicat.

Acest lucru reflectă interesul Ministerului Sănătății de accelerare a procedurii de includere a medicamentelor pe lista de medicamente compensate și gratuite și de îmbunătățire a accesului pacienților la terapii inovative”, se mai arată în document.

Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe