Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea primește titlul de Doctor Honoris Causa din partea ULBS

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 24 februarie 2022, ora 18:16

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) i-a acordat astăzi titlul de Doctor Honoris Causa academicianului şi medicului Alexandru Vlad Ciurea.

Titlul a fost acordat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Aula „Avram Iancu”, scrie AGERPRES

vlad ciurea doctor honoris causa facebook1
Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea Sursa foto: Facebook

Comunitatea academică sibiană l-a primit azi în rândurile ei pe prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru de onoare al Academiei Române, ilustru mentor al şcolii medicale româneşti, personalitate a neurochirurgiei contemporane recunoscută internaţional, a spus rectorul ULBS, Sorin Radu: 

„Statutul Domniei Sale este impunător şi poate fi intimidant pentru toţi cei care au răbdarea de a-i lectura biografia. CV-ul impresionant, dar mai ales influenţa pe care a exercitat-o asupra mai multor promoţii de specialişti sunt rezultatul unei inteligenţe sclipitoare, al unei munci impresionante şi al unui devotament nelimitat faţă de profesiune şi faţă de misiunea de a salva vieţi”, a adăugat rectorul ULBS.

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a prezentat astăzi, la Sibiu, lucrarea cu titlul „Trasând noi frontiere în limitele creierului”. 

vlad ciurea doctor honoris causa facebook2

„Orice fel de titlu academic universitar reprezintă pentru toţi un moment de bucurie şi de repornire. Niciodată, dacă vrem să rămânem tineri şi frumoşi, nu ne putem opri, trebuie să mergem înainte”, a declarat medicul Alexandru Vlad Ciurea.

Colaborare cu ULBS

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea s-a implicat constant, mai ales în ultimii ani, în activitatea Facultăţii de Medicină din cadrul ULBS, colaborând cu cadrele didactice ale facultăţii şi participând la mai multe proiecte, congrese şi conferinţe iniţiate de ULBS, arată sursa citată.

Astfel, cea mai recentă publicaţie a sa în limba engleză, „Brain Revealed - Handbook for Students and Practitioners”, încununează rezultatele finale ale proiectului internaţional „Brain IT - Brain Revealed: Innovative Technologies in Neurosurgery Study”, avându-l drept coordonator din partea Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu pe dr. Vicenţiu Săceleanu. 

Reamintim că prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea este Medic Primar Neurochirurgie; Director Științific Spitalul Clinic Sanador; Profesor Emerit al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”; Membru de Onoare al Academiei Române; Fondator Centrul de Excelență în Neurochirurgie.

Etichete: vlad ciurea neurochirurg doctor honoris causa universitatea lucian blaga sibiu ULBS academia romana Alexandru Vlad Ciurea

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.