Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primul transplant hepatic într-un spital privat din România

Spitalul Clinic Sanador a devenit primul centru privat din ţara noastră care a efectuat un transplant hepatic.

transplant-hepatic-la-privatReprezentanţii spitalului precizează că intervenţia a avut loc la 22 februarie, a durat nouă ore și a fost pro bono. Echipa medicală a acţionat sub îndrumarea  prof. dr. Irinel Popescu, șeful Centrului de Excelenţă în Boli Hepatice, și coordonată de conf. dr. Vlad Brașoveanu.

Beneficiarul este o persoană de 53 de ani, cu o patologie complicată: ciroză cu hepatocarcinom și tromboză totală de venă portă.

„A fost o intervenţie mai dificilă, din cauza unei tromboze de venă portă, o tromboză extinsă de trunchi portal, care a necesitat o etapă suplimentară de trombozare a venei porte”, a declarat pentru Viaţa Medicală dr. Dragoș Romanescu, membru al echipei medicale care a efectuat intervenţia.

Etichete: transplat hepatic, prof irinel popescu, sanador, spital privat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC