Newsflash
Știri

Pneumonia misterioasă din China

de Dr. Alina SIMACHE - ian. 10 2020
Pneumonia misterioasă din China

Autoritățile chineze se confruntă cu o afecțiune respiratorie neobișnuită, cauza acesteia rămânând încă neelucidată.

Potrivit Reuters, focarul infecțios a fost identificat la finalul lunii decembrie în orașul Wuhan din China, autoritățile locale sugerând inițial o posibilă epidemie SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), MERS (Middle East Respiratory Syndrome) sau de gripă aviară.

Deși etiologia pneumoniei misterioase nu a fost încă elucidată, reprezentanții domeniului sanitar din Wuhan au precizat recent că au fost excluse ipotezele inițiale. Potrivit Wuhan Municipal Health Comission, până în prezent au fost înregistrate 59 de cazuri de pneumonie virală, șapte persoane fiind în stare critică. Alți 163 de oameni care au intrat în contact cu pacienții se află, de asemenea, sub monitorizare medicală.

„Anchetele sunt încă în desfășurare, iar autoritățile nu pot încă să confirme care este agentul patogen care cauzează această afecțiuneˮ, a precizat Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS. În plus, Jasarevic a subliniat că există multiple cauze potențiale de pneumonie virală, mult mai comune decât SARS sau MERS.

Screeningul zborurilor din Wuhan

În aceste circumstanțe, reprezentanții Ministerului Sănătății din Singapore au precizat că vor iniția screeningul pasagerilor în cadrul zborurilor provenite din Wuhan, în special prin monitorizarea temperaturii corporale.

Potrivit Reuters, în anul 2003, autoritățile chineze au ținut sub secret izbucnirea unui focar de SARS timp de câteva săptămâni, până la creșterea alarmantă a numărului de decese, care a forțat autoritățile guvernamentale să informeze corect publicul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe