Newsflash
Știri

Medicii STS au oferit consultații gratuite vârstnicilor dintr-un centru de zi

de L. Budin - nov. 14 2022
Medicii STS au oferit consultații gratuite vârstnicilor dintr-un centru de zi

Peste 70 persoane vârstnice din comuna Săvinești, Neamț, au beneficiat de consultaţii de medicină internă, endocrinologie reumatologie şi medicina generală.

Mai mulţi medici din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au oferit consultaţii gratuite seniorilor, în cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din comuna Săvineşti, județul Neamț.

varstnici-sts
Sursă foto: Facebook STS - Serviciul de Telecomunicații Speciale

 

Iniţiativa aparţine preotului Petru Munteanu, directorul Fundaţiei pentru Solidaritate Socială şi a adjunctului directorului general al STS, general-locotenent Ionel Sorinel Vasilca, originar din Săvineşti, informează Agerpres.

Mulţumim medicilor specialişti care au venit la noi, ca voluntari, mulţumim întregii echipe de voluntari implicaţi. Au adus aparatură medicală performantă, de specialitate, şi au investigat şi diagnosticat gratuit vârstnicii din comunitatea noastră”, a declarat preotul Petru Munteanu.

A fost o acţiune de voluntariat în premieră.

Echipa de medici şi asistente de la Bucureşti s-a mobilizat şi a oferit consultaţii de specialitate şi investigaţii medicale gratuite seniorilor din comunitate, într-un mini-maraton de aproape 12 ore. Dar ne-am bucurat să fim aici, să cunoaştem persoanele în vârstă din comunitate şi să le oferim posibilitatea de a-şi verifica sănătatea, de a face ecografii, de a primi un sfat medical avizat şi tratamentele necesare”, a spus maiorul Iohanna Purdea, ofiţer de presă în cadrul STS.

Medicii din cadrul STS vor oferi consultaţii gratuite trimestrial în cadrul centrului de zi.

Prin timpul și atenția acordate benevol, echipa medicală a STS a venit în sprijinul persoanelor în vârstă care ajung cu greu la doctor și a reușit să le aducă un zâmbet pe chip. Voluntariatul înseamnă a dărui din suflet, iar liniștea și bucuria celor pe care îi ajutăm reprezintă cea mai frumoasă răsplată”, se arată pe pagina de Facebook a STS. 

Gheorghe Iana (SNRIR): în medie, patru pacienţi pe oră fac AVC

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe