Newsflash
Știri

Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți voluntari

de Florentina Ionescu - dec. 8 2021
Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți voluntari

Andrei Baciu, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, a participat la ceremonia găzduită de președintele Klaus Iohannis în cadrul căreia au fost decorați mai mulți voluntari.

Marți, 7 decembrie, președintele României a ținut o ceremonie, unde 17 voluntari au primit Ordinul „Meritul pentru promovarea drepturilor omului şi angajament social” în grad de Cavaler. Potrivit Secretarului de Stat Andrei Baciu, acest ordin a fost acordat pentru prima dată în România. 

andrei baciu facebook voluntari decorati de presedinte1
Sursa foto: www.facebook.com/Andrei.Baciu101

andrei baciu facebook voluntari decorati de presedinte2

„Acești oameni au tot respectul nostru pentru modul în care au acționat în această perioadă și pentru profesionalismul de care au dat dovadă pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate. Ei sunt un exemplu pentru noi toți, iar pentru românii aflați în pericol au fost niște eroi. Au salvat vieți, le-au dat dat încredere celor care își pierduseră și ultima speranță, iar pe alții i-au însoțit până când pericolul a trecut. Vă mulțumesc tuturor pentru că vă rupeți din timpul vostru pentru a crea o societate mai puternică și mai solidară. România este mai puternică datorită vouă, celor care puneți pe primul loc binele celorlalți”, a transmis Secretarul de Stat Andrei Baciu pe o rețea socială, în contextul Zilei Internaționale a Voluntariatului (marcată anual la 5 decembrie). 

Potrivit site-ului presidency.ro, în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, în calitate de voluntari, în echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler următoarelor persoane: 

  1. domnului Avram Bogdan,
  2. doamnei Cărceanu Diana-Florina,
  3. doamnei Dărăban Ioana,
  4. doamnei Iordache Irina-Oana,
  5. domnului Laszlo Sergiu-Ștefan,
  6. domnului Manu Adrian,
  7. domnului Miloicov Vlad-Bogdan,
  8. domnului Moldoveanu Mihai-Daniel,
  9. domnului Nandor Lorand Jozsa,
  10. doamnei Niță Maria-Cristina,
  11. domnului Panait Valeriu,
  12. domnului Olteanu Ionuț-Octavian,
  13. domnului Orban Attila-Zsigmond,
  14. domnului Roman Mircea-Cristian,
  15. doamnei Ungureanu Carina,
  16. domnului Vornicu Dan
  17. și doamnei Zamfir Ruxandra. 

„Dumneavoastră, cei prezenți astăzi aici, ați fost un sprijin important pentru cadrele medicale care se luptă zilnic pentru a salva vieți, într-una dintre cele mai grave crize sanitare din istorie. În acești ultimi doi ani, ați fost alături de cei mai greu încercați și le-ați alinat durerea, le-ați dat speranță că acest calvar se va termina, iar ei se vor putea întoarce sănătoși acasă, alături de cei dragi”, a declarat marți, în cadrul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe