Newsflash
Știri

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași au extirpat o tumoră rară

de L. Budin - feb. 8 2022
Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași au extirpat o tumoră rară

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi au extirpat o tumoră rară, din cauza căreia pacientul nu îşi mai putea folosi mâinile şi picioarele.

Tumora, cu diametrul de 7 centimetri, se dezvoltase dintr-un nerv localizat în măduva cervicală, informează Agerpres.

prof-eva-lucian-iasi
Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași

 

Pacientul avea tetrapareză - un deficit motor la membrele superioare şi inferioare, a arătat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, conf. univ. dr. Lucian Eva.

În timpul investigaţiilor imagistice s-a observat un neurinom, o tumoră localizată la nivelul măduvei cervicale, care era dezvoltată din teaca unui nerv. Aceste tipuri de tumori sunt extrem de rare, reprezentând câteva procente din toată patologia coloanei cervicale. O mare parte a acestei tumori era dezvoltată în canalul medular şi comprima măduva, având drept rezultat respectivul deficit motor, iar cealaltă componentă -  la nivelul unei formaţiuni anatomice numită foramen neural, adică locul pe unde nervul iese din coloană”, a precizat specialistul.

Intervenția a durat patru ore.

Am reuşit să scoatem în totalitate componenta din canalul medular şi peste 95 % din foramen neural. Postoperator, pacientul are o evoluţie bună şi urmează să fie externat zilele următoare”, a mai spus conf. univ. dr. Lucian Eva.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe