Newsflash
Știri

După o intervenție de 13 ore, medicii au salvat viața unui băiat lovit de tren

de L. Budin - ian. 18 2023
După o intervenție de 13 ore, medicii au salvat viața unui băiat lovit de tren

Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi au reuşit să îl salveze pe băiatul care a fost lovit de tren în apropierea gării Vatra Dornei.

Specialiștii i-au reimplantat gamba stângă și au fost nevoiţi să îi scoată splina, informează Agerpres

chirurgie-ustensile-chirurg

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf.Maria” din Iaşi, dr. Solange Tamara Roşu, a declarat că acum băiatul se află la terapie intensivă, sub supraveghere continuă de specialitate.

În timpul intervenţiei s-a făcut osteosinteza gambei stângi şi i-au reimplantat gamba stângă. De asemenea, a suferit o intervenţie de splenectomie. Funcţiile vitale şi plasmafereza au fost menţinute şi realizate de echipa ATI”, a explicat dr. Solange Tamara Roşu.

În cursul zilei de marţi, 17 ianuarie, un băiat în vârstă de 15 ani a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi, după ce a suferit o amputaţie de picior în timp ce a fost lovit de un tren în apropierea staţiei CF Vatra Dornei Băi, notează Agerpres. 

Clinica de Neurologie a SUUB, dotată cu aparatură medicală

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe