Newsflash
Știri

Manifestări medicale în 2023

de Dr. Mariana MINEA - ian. 6 2023
Manifestări medicale în 2023

Începutul de an înseamnă și un nou calendar de congrese și conferinţe medicale, pe care fiecare societate știinţifică îl are în vedere pentru profesioniștii în domeniu.

4

Vă prezentăm o parte dintre reperele anului 2023, lista urmând a fi completată de fiecare, pe măsură ce evenimentele așteptate își anunţă datele de desfășurare.

Ianuarie – martie

La 26 ianuarie va avea loc Sesiunea Grupurilor de lucru Diabet și NefroMF ale Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), sub coordonarea doctorilor Dina Mergeani și Daciana Toma. Întâlnirea va deschide lista sesiunilor organizate de grupurile de lucru SNMF pentru medicii de familie, anul acesta.

În februarie, medicii de specialităţi diferite vor putea participa la webinariile organizate de Societatea Română de Medicină Internă (SRMI) – Managementul actual în bolile inflamatorii reumatice (10 februarie, coordonator știinţific: conf. dr. Daniela Opriș Belinski) și Obezitatea și sindromul metabolic la intersecţia dintre specialităţi (16 februarie, coordonator: dr. Laura Ene). Tot SRMI anunţă perioada în care se va desfășura noua ediţie, a XXIII-a, a Congresului Naţional de Medicină Internă: 30 martie – 2 aprilie, la Călimănești-Căciulata. În aceeași perioadă, cei interesaţi vor putea participa, la Iași, la Simpozionul Regional Multidisciplinar de Tehnici Minim invazive.

Februarie înseamnă și debutul unei noi serii de conferinţe regionale Medic.ro, Pediatru.ro și Farmacist.ro, urmate, din aprilie, de întâlnirile regionale Dietetician.ro. Calendarul acestor evenimente este disponibil și în curs de actualizare pe medichub.ro/evenimente.

În zilele de 3 și 4 martie, medicii ORL-iști vor putea participa, la o nouă ediție a Forumului ORL.ro, în format fizic, coordonat de conf. dr. Mădălina Georgescu. Tot în martie vor avea loc Forumul Ginecologia.ro (coordonatori știinţifici: profesorii Radu Vlădăreanu și Elvira Brătilă) și Forumul Perinatologia (coordonator știinţific: prof. dr. Simona Vlădăreanu).

Începutul lunii înseamnă și Conferinţa Naţională Alzheimer (1-3 martie), precum și Simpozionul de Ventilaţie Mecanică (9-12 martie), evenimente care vor avea loc în format fizic, la București.

Aprilie – iunie

Anul acesta, oncologii și hematologii au la dispoziție, în luna aprilie, Forumul Oncolog-Hematolog, eveniment cu participare internaţională, coordonat de prof. dr. Alexandru Grigorescu. Întâlnirea știinţifică va avea loc în 20-21 aprilie, cu sprijinul logistic al MedicHub. Tot MedicHub va organiza, în luna mai, Zilele Medicale și Știinţifice ale Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” București.

Luna mai înseamnă pentru specialiștii în Anestezie și Terapie Intensivă și o nouă ediţie a Congresului SRATI, a 49-a: Sinaia, 10-14 mai. În această lună vor avea loc și Congresul Internaţional de Endometrioză (3-6 mai, Edinburgh), Congresul Naţional de Medicină Fetală și Neonatală (11-13 mai) și Congresul EBCOG (al Boardului European de Obstetrică și Ginecologie – 18-20 mai, Cracovia).

3

Congresul ASCO de anul acesta va avea loc în perioada 2-6 iunie, la Chicago, iar Bruxellesul va găzdui în 7-10 iunie ediţia cu numărul 28 a Conferinţei WONCA. Tot în perioada 7-10 iunie va avea loc Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestivă, ediţia cu nr. 42, la Iași.

Iulie – august

Deși lunile de „vacanţă” sunt neașteptat de bogate în evenimente medicale organizate la nivel european și mondial, vom menţiona aici doar Congresul Societăţii Europene de Cardiologie, care va avea loc, așa cum ne-a obișnuit, la final de august (25-28 august, Amsterdam).

Septembrie – decembrie

Printre evenimentele „grele”, care anunţă începutul unei toamne bogate în manifestări știinţifice este Congresul Naţional de Cardiologie, ajuns la ediţia cu numărul 62. Tot pentru toamnă sunt așteptate Congresul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice (actualizare online 12 ianuarie: Congresul SRDNB va avea loc anul acesta în primăvară), Congresul Naţional de Reumatologie și Congresul Naţional de Pneumologie.

Luna septembrie aduce un nou eveniment hibrid Zilele Viaţa Medicală powered by MedicHub, ajuns la ediţia a treia, sub coordonarea profesorului Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”.

Farmaciștii își pot marca de acum în calendar datele de 6 și 7 octombrie, în care va avea loc forumul Farmacist.ro, în format hibrid, coordonat de profesorii Dumitru Lupuliasa și Simona Negreș.

Lunile de toamnă înseamnă pentru oncologi și specialiști în radioterapie și Congresul ASTRO (1-3 octombrie, San Diego), și congresele societăţilor de profil din ţara noastră (Congresul SRROM a fost anunţat pentru 2-5 noiembrie, la Cluj-Napoca).

În perioada 19-22 octombrie, SNMF organizează Conferinţa Naţională de Medicina Familiei. Iar pediatrii, și nu numai ei, își pot rezerva datele de 10 și 11 noiembrie, în care va avea loc Forumul Pediatru.ro, în format hibrid, coordonat de prof. dr. Doina Anca Pleşca.

2

Tot în noiembrie va avea loc Forumul Psihiatru.ro (18 noiembrie, coordonator știinţific: prof. dr. Doina Cozman).

Sunt așteptate, tot pentru toamna aceasta, și Congresul Naţional de Boli infecţioase, Conferinţa Naţională de Epidemiologie și Microbiologie, Conferinţa Societăţii Române de Neurologie, Congresul Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular.

Vă dorim să aveţi un an bun și bogat, în care toate informaţiile știinţifice și toată experienţa împărtășită în cadrul acestor evenimente să își găsească utilitatea și sensul în practica de zi cu zi, pentru o medicină mai eficientă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe