Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Jumătate din persoanele cu diabet nu ştiu că sunt bolnave

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA joi, 21 noiembrie 2013
   Campania Naţională „Controlează-ţi diabetul“ continuă cu cea de a V-a ediţie, la Cluj-Napoca, în perioada 14–16 noiembrie 2013, cu scopul de-a atrage atenţia asupra incidenţei crescute a cazurilor de diabet din România. Evenimentul, organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, coincide cu Săptămâna de luptă împotriva diabetului şi cu Ziua mondială a diabetului (14 noiembrie). Manifestarea va include o serie de activităţi dedicate profesioniştilor şi publicului larg, pentru a sublinia importanţa prevenţiei, diagnosticării precoce şi controlului diabetului zaharat, boală incurabilă, costisitoare şi prevenibilă. Educaţia pentru prevenirea diabetului reprezintă, din 2009, tema principală a Zilei mondiale a diabetului. Ziua este marcată începând cu anul 1991, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF) şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Anul acesta, campania se desfăşoară sub sloganul „Protejaţi-ne viitorul“ şi are trei mesaje-cheie: una din două persoane cu diabet nu ştie că suferă de boală, felul în care trăim previne apariţia diabetului şi a complicaţiilor bolii, iar fiecare pacient cu diabet trebuie să fie avertizat asupra acestor complicaţii; cel de-al treilea mesaj se referă la discriminarea pacienţilor cu diabet. Diabetul este una dintre primele zece cauze de mortalitate, ducând la complicaţii ameninţătoare de viaţă cum ar fi bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, amputaţia de membru inferior şi orbirea. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o persoană moare la fiecare şapte secunde din cauza diabetului.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.