Newsflash
Știri

Israelul a donat României 40 de concentratoare de oxigen

de Dorina Novac - nov. 3 2021
Israelul a donat României 40 de concentratoare de oxigen

România a primit, din partea Israelului, 40 de concentratoare de oxigen, iar duminică, o echipă medicală va ajunge în ţară pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19.

DSU

„Ajutorul oferit de către Israel constă în oferirea a 40 de concentratoare de oxigen și trimiterea unei echipe de specialiști israelieni în terapie intensivă și logistică, pentru a veni în ajutorul personalului medical român, care face eforturi considerabile în scopul salvării de vieți”, a anunțat DSU.

Potrivit unui comunicat, companiile israeliene AFI Europe România și Elbit Systems s-au alăturat demersurilor inițiate de Ambasada Israelului.

„România trece printr-o perioadă dificilă. Pacienții infectați cu coronavirus au nevoie de o atenție medicală deosebită și aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare. Totodată, la finalul acestei săptămâni va ajunge la București și o echipă de specialiști israelieni în terapie intensivă COVID și logistică, pregătiți să meargă oriunde este nevoie în România, pentru a veni în ajutorul personalului medical. Vom continua să sprijinim România, o țară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăși acest impas cât mai repede”, a precizat ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe