Newsflash
Știri

IOCN obține finanțare pentru Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului

de L. Budin - ian. 4 2023
IOCN obține finanțare pentru Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului

„Luptăm pentru binele pacientului și concepem un model sănătos pe care dorim să îl diseminăm la nivel național”, a spus prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, coordonatorul proiectului.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) a obținut o finanțare prin PNRR pentru un proiect care vizează crearea, operaționalizarea și dezvoltarea Centrului Național de Competență în domeniul Cancerului (CNCC).

achimas_ cadariu

Prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu. Sursă foto: Facebook Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca

 

Partenerii IOCN în proiect sunt Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Institutul National de Cercetare-Dezvoltare „Victor Babeș”, precum și șase companii private specializate pe servicii medicale și IT: Centrul de Oncologie St. Nectarie, Kol Medical Media, Oncohelp TM, Oncomed, Netvibes și Medlife, se arată pe pagina de Facebook a IOCN.

Coordonatorul proiectului este prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic primar Ginecologie și Chirurgie Oncologică în cadrul IOCN.

În primul rând luptăm pentru binele pacientului și concepem un model sănătos pe care dorim să îl diseminăm la nivel național, pornind de la cele cinci direcții de cercetare care urmăresc pilonii Planului Național de Combatere a Cancerului – partea de depistare precoce, profilaxie, diagnostic, tratament și paliație și, sigur, registrele de cancer fără de care nu putem să vorbim despre rezultate în Oncologie. Arătăm faptul că putem conclucra instuții publice mari, entități academice importante, cu mediul privat, pentru că nu suntem în opoziție, așa este scris și proiectul. Ideea este tocmai de a putea disemina know how, astfel încât pacienții noștri, oriunde s-ar adresa, să primească aceeași calitate a îngrijirii”, a spus prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu.

Clinica de Neurologie a SUUB, dotată cu aparatură medicală

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe