Newsflash
Știri

Instituirea de noi restricţii depăşeşte competenţa Ministerului Sănătăţii

de L. Budin - mar. 23 2022
Instituirea de noi restricţii depăşeşte competenţa Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu exclude noi restricții în cazul creșterii cazurilor COVID, dar că stabilirea lor „depășește competența și puterea” ministerului de resort.

Autoritățile continuă, în mod constructiv, să recomande cetățenilor să folosească masca de protecție, atunci când se află în zone închise, aglomerate sau în mijloacele de transport în comun, să păstreze distanța și să respecte măsurile de igienă personală, a declarat la un post de televiziune Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

rafila-minister

Ne bazăm în continuare pe responsabilitate, pe informare. Poate că o să avem mai mare succes, pentru că uneori măsurile care par coercitive sunt mai greu de aplicat decât cele care invită la o responsabilitate individuală”, a spus ministrul.

Întrebat fiind dacă reintroducerea restricţiilor în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri ar fi posibilă, Rafila a răspuns că nu exclude nimic.

Având în vedere că propunerea noastră de ridicare etapizată a acestor restricţii ar fi controlat poate mai bine numărul de cazuri, şi nu mă refer la restricţii propriu-zise, ci pur şi simplu la utilizarea măştii în spaţiile interioare şi mijloacele de transport în comun (...) cred că ar fi fost un lucru bun, pentru că ar fi încetinit transmiterea. Noi acum ne aflăm din nou la o rată de reproducere a infecţiei în jur de unu şi probabil să depăşim şi această cifră (...), deci ne aşteptăm la un trend ascendent. (...) Important e să ţinem sub control, încât această creştere să nu devină îngrijorătoare”, a declarat Alexandru Rafila.

Prelevare de organe la Târgu Mureș, de la cel mai vârstnic donator din țară

Grecia se oferă să reconstruiască maternitatea bombardată din Ucraina

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe