Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Gabriela Firea, despre programul FIV 2: Toate locurile au fost ocupate

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 4 septembrie 2020, ora 12:40

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că, în mai puțin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediția 2020 a proiectul FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate.

Gabriela Firea a precizat că aproape 500 de copii au fost născuți și peste 100 de sarcini sunt în evoluție prin programul FIV„O șansă pentru cuplurile infertile”.

program FIV
Sursă imagine: Pixabay

 

Programul FIV 1 – „O șansă pentru cuplurile infertile” a fost demarat în anul 2018 de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

„Așa a apărut FIV 2, cu o durată de 2 ani și 2.000 de locuri disponibile, dublu față de programul FIV 1. (...) Cu mare bucurie doresc să vă amintesc faptul că în cadrul ambelor ediții ale programului FIV, proiect unic în România, s-au născut până în prezent nu mai puțin de 473 de copilași, 130 de sarcini sunt în evoluție, iar procedurile medicale pentru alte sarcini sunt în desfășurare”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit primarului general al Capitalei, primele 1.000 de locuri din cadrul proiectului FIV 2 - „O șansă pentru cuplurile infertile”, alocate exercițiului financiar 2019, au fost ocupate în mai puțin de cinci luni.

Gabriela Firea a mai menționat că în martie 2020, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a doua etapă a proiectului au fost suspendate.

La data de 15 august aplicația s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exercițiului financiar 2020.

„În situația în care, după evaluarea dosarelor depuse pentru FIV 2, de către Unitatea de Implementare a Proiectului, se va constata că unele dintre acestea nu îndeplinesc condițiile impuse prin Regulament, aplicația online https://fiv2.assmb.ro/ va fi redeschisă temporar, până la acoperirea numărului de locuri rămase disponibile”, a explicat aceasta.

Etichete: programul FIV cupluri infertile sarcina pandemie de COVID-19


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.