Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Florin Hozoc, despre tratamentul cu plasmă: Republica Moldova a depășit România!

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 20 iulie 2020, ora 11:05

Florin Hozoc, reprezentantul firmei care a donat statului român echipamente de plasmafereză, a precizat că Republica Moldova a reușit să colecteze de peste 3 ori mai multe doze de plasmă convalescentă, decât România.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că deși Republica Moldova are o populație de 3 ori mai mică decât România, a reușit să colecteze de peste 3 ori mai multe doze de plasmă convalescentă.

Florin Hozoc
Florin Hozoc/ Facebook

 

„Republica Modova a depășit România! Toate discuțiile cu birocrații din MS plecau de la pretenția acestora că în România nu putem avea rezultate ca în SUA, Germania, Franța, etc.Dar măcar cu Republica Moldova ne putem compara? Deși are o populație de 3 ori mai mică decât România, respectiv de 3 ori mai puține persoane vindecate de COVID-19, Republica Moldova a reușit să colecteze de peste 3 ori mai multe doze de plasmă convalescentă, decât România”, a scris Florin Hozoc.

El a mai precizat că Republica Moldova are doar 5 centre care recoltează plasmă convalescentă, în timp ce România are 18 centre.

„Trebuie amintit că în Republica Moldova pot dona plasmă doar bărbații. De asemenea, Republica Moldova doar 5 centre care recoltează plasmă convalescentă, în timp ce România are 18 centre (și putea să aibă 40)”, se arată în postarea de pe Facebook.

Citește și: Compania care a donat aparatele de plasmafereză vrea să își retragă oferta de sponsorizare pentru alte 32

Săptămâna trecută Republica Moldova a depășit pragul de 20.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Astfel bilanțul total a ajuns astăzi la 20.980 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Totodată, până în prezent 14.467 persoane s-au vindecat de COVID-19.

informare covid-Republica Moldova

Amintim că Firma pe care o reprezintă Florin Hozoc a donat statului 50 de echipamente de plasmă convalescentă contra COVID-19. Însă au fost puse în funcțiune doar 18, împreună cu 6.000 de kituri de recoltare, cu ajutorul cărora se pot recolta 18.000 doze de plasmă.

Etichete: plasma convalescenta coronavirus SARS-Cov-2 centre de recoltare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC