Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De ce nu se vaccinează românii

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 18:29

Aproape 80% dintre persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 spun că nu au încă destule informații și nu înțeleg ce conține vaccinul, arată rezultatele unui sondaj de opinie.

Aproximativ 37% din populația nevaccinată este de acord să se imunizeze. Restul de peste 60% dintre cei care nu s-au vaccinat se declară oarecum împotriva sau total împotriva vaccinării.

vaccinare anti-COVID

Datele sondajului mai arată că mai mult de jumătate dintre persoanele nevaccinate au cea mai mare încredere în oamenii care au avut COVID-19.

Aproximativ două treimi (67,7%) dintre respondenții nevaccinați recunosc că boala poate conduce la deces. Peste jumătate dintre persoanele nevaccinate (57,3%) nu neagă existența virusului, în timp ce aproximativ 40% cred că totul este doar propagandă.

Peste 37% dintre persoanele nevaccinate recunosc că nu suportă acele și vaccinurile, și ar prefera o pastilă împotriva COVID-19 sau un tratament cu spray nazal.

Peste 49% dintre respondenți spun că s-ar putea vaccina dacă ar avea mai multe informații despre vaccin, tot atâția recunoscând și că s-ar putea vaccina dacă ar vedea mai mulți medici care să explice detaliat efectele acestuia.

Peste 31% dintre persoanele nevaccinate sunt în totalitate de acord cu afirmația „Mă voi vaccina dacă doctorul de familie îmi va spune că este sigur pentru mine”, 18,2% sunt oarecum de acord cu ea, în timp ce 39,4% se declară total împotrivă.

Sondajul de opinie INSCOP a fost realizat în perioada 17- 25 octombrie, pe un eșantion de 2.830 de persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Studiul sociologic a fost realizat în contextul lansării Caravanei Naționale a Vaccinării #OAMENICAMINE, prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică, în context pandemic, organizată și susținută de mediul privat din România.

Etichete: INSCOP persoane nevaccinate campanie de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.