Newsflash
Știri

Colaborare româno-coreeană în domeniul Sănătății

de Dorina Novac - mai 6 2022
Colaborare româno-coreeană în domeniul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a întâlnit vineri, 6 mai, cu E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre cele două state pentru combaterea pandemiei cauzate de COVID-19, dar și despre campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

colaborare

„În acești ani, cele două state s-au sprijinit reciproc în lupta pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. România a donat Republicii Coreea un număr de 450 000 de doze de vaccin Moderna și i-a vândut peste 1,4 milioane de doze de vaccin Pfizer, în timp ce Coreea a furnizat României teste antigen rapide pentru depistarea cazurilor de SARS-CoV-2”, transmite Ministerul Sănătății.

Citește și: Solidaritatea Sanitară, întâlnire de lucru cu ministrul Sănătății

În timpul întâlnirii, Alexandru Rafila a subliniat necesitatea dotării laboratoarelor de sănătate publică cu echipamente de biologie moleculară de tip diagnostic.

În acest context, s-a convenit asupra organizării unor întâlniri între reprezentanții din domeniu ai celor două state pentru schimb de experiență, în vederea obținerii unor rezultate concrete.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe