Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Anul schimbărilor pentru mediul privat din România

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU luni, 24 februarie 2020, ora 19:06

Începutul de an este marcat de creșterea numărului de cereri de angajare. Clinicile caută personal medical supraspecializat.

Începutul anului a înregistrat o creștere a proceselor de recrutare cu 36,47% conform platformei MEDIjobs. În plus cerințele angajatorilor au devenit mult mai specifice, aceștia căutând medici ce dețin supraspecializări și competențe multidisciplinare. 

De asemenea s-a înregistrat și o creștere a salariilor pentru medicii specialiști, cu 22,67% în luna ianuarie a acestui an comparativ cu ianuarie 2019. 

O altă schimbare a fost adoptarea Ordonaței de Urgență pentru modificarea și completarea Legii 95 privind reforma în sănătate care se pare că ar influența pozitiv sectorul medical privat din România, după cum explică și George Hagivreta, COO și co-fondator MEDIjobs .

Pentru a putea oferi servicii medicale în regim de urgență, cât și intervenții complexe, unele entități medicale vor fi nevoite să facă achiziții de echipamente medicale de înaltă performanță (...) Spitalele vor crea noi echipe medicale și vor angaja specialiști pe diverse ramuri intervenționale.

Etichete: salarii stat vs privat spitale private

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC