Newsflash
Știri

Spitalul din Bârlad a suspendat testarea pentru SARS-CoV-2

de Dorina Novac - nov. 3 2020
Spitalul din Bârlad a suspendat testarea pentru SARS-CoV-2

Testarea pentru virusul SARS-CoV-2 la Spitalul municipal de Urgenţă din Bârlad a fost suspendată temporar, după ce medicul de laborator a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit Agerpres, activitatea de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost suspendată temporar, pentru cel puţin 14 zile, la Spitalul municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport COVID-19, după ce medicul de laborator a fost confirmat pozitiv la noul coronavirus.

testare covid
Sursă imagine: Pixabay

„Activitatea de testare se suspendă temporar la nivelul spitalului, din cauza faptului că medicul din cadrul laboratorului s-a infectat cu SARS-CoV-2. În această perioadă, probele vor fi preluate de un laborator extern, de la Iaşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, dr. Angelica Gramaticu, conform sursei citate.

O anchetă epidemiologică a fost demarată pentru a se stabili dacă mai sunt şi alte cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe