Newsflash
Știri

Spitalul de Urgență din Galați va avea aparat pentru depistarea coronavirusului

de Dorina Novac - mar. 2 2020
Spitalul de Urgență din Galați va avea aparat pentru depistarea coronavirusului

Un spital din Galați va avea aparat pentru depistarea coronavirusului și va fi singura unitate medicală din sud-estul țării care va putea face teste pentru identificarea virusului.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei va avea un aparat performant pentru depistarea coronavirusului, scrie Agerpres.

Laborator coronavirus

Spitalul va fi un centru regional, vor veni probe din mai multe judeţe. Astfel, nu vom mai pierde timp, acum toate probele sunt trimise la Bucureşti. Aparatul nu depistează doar coronavirusul, ci şi alte virusuri. Astăzi decidem dacă îl cumpărăm sau dacă îl luăm în comodat. Sunt avantaje şi dezavantaje. Bani avem, costă între 600.000 şi 800.000 de lei, dar pentru achiziţie trebuie să facem licitaţie care durează, sunt proceduri. În comodat îl aducem la spital de pe o zi pe alta şi noi cumpărăm doar reactivii”, a declarat Costel Fotea.

Potrivit acestuia, aparatul va fi, în primă fază, luat în comodat, în funcţie de ofertele distribuitorilor de pe piaţa aparatelor medicale, după care va fi cumpărat şi montat în laboratorul Spitalului Județean. Acesta va fi folosit pentru probele recoltate în județele Galați, Brăila, Buzău, Vrancea și Tulcea.

În prezent, toate probele recoltate în Galați sunt trimise la Institutul Matei Balș din București.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe