Newsflash
Știri

Spitalul „Bagdasar-Arseni” a primit un robot autonom de dezinfecție

de Dorina Novac - iun. 28 2021
Spitalul „Bagdasar-Arseni” a primit un robot autonom de dezinfecție

Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” a primit un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC. Acesta elimină 99,99% dintre microbii cunoscuți.

În luna martie 2021, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” (SCUBA) a aplicat la programul demarat de Comisia Europeană intitulat „Disinfection Robots for Hospitals”.

Spitalul Bagdasar Arseni
Sursă imagine: Bucharest Robots // Facebook

Potrivit unui comunicat, spitalul a fost considerat eligibil și în consecință a fost încheiat un contract de donație între Comisia Europeană și spital la data de 16 iunie 2021.

Robotul, care cântărește 120 kg și are o înălțime de 178 cm, dezinfectează prin metoda UVC și elimină 99,99% dintre microbii cunoscuți.

robot spital

„În cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni va fi utilizat în cinci săli ale Blocului Operator, iar consecința directă va fi reducerea timpului de dezinfecție între operații de la 60 de minute la 10-12 minute”, se arată în comunicat.

Citește și:

Un  nou angajat la SUUB - Victor, robotul de dezinfectare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe