Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spania a înregistrat cele mai multe transplanturi de organ din istoria sa

de Magdalena Tănăsescu - ian. 18 2024
Spania a înregistrat cele mai multe transplanturi de organ din istoria sa

Cu un număr total de 5.891 de transplanturi de organ realizate în 2023, Spania a doborât propriul record în acest domeniu, înregistrând o creştere cu 9% în raport cu 2022.

Anunţul a fost făcut de ministrul spaniol al Sănătăţii, Monica Garcia, care a precizat, totodată, că țara sa a fost anul trecut singurul stat care a realizat toate tipurile de transplanturi de la donatori în asistolie.

Cu un donator din patru la nivelul Uniunii Europene şi cu 5% din totalul donatorilor la nivel mondial, Spania este un lider global în sectorul transplanturilor de organe de peste trei decenii, relatează Agerpres

Spania are cea mai mare activitate de donare la nivel global, cu o rată de 48,9 donatori la 1 milion de oameni în 2023, a precizat ministrul spaniol. De asemenea, Spania a raportat 122,1 de transplanturi la 1 milion de persoane în 2023.

 

Statele Unite, ale căror date din 2023 nu sunt încă disponibile, a înregistrat 44,5 donatori la 1 milion de oameni în 2022. În ceea ce priveşte activitatea de transplant, SUA conduc cu 130,7 transplanturi la 1 milion de persoane în 2022. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe