Newsflash
Știri

Situația pacienților infectați cu virus gripal și internați la SCJU Arad

de Florentina Ionescu - ian. 19 2023
Situația pacienților infectați cu virus gripal și internați la SCJU Arad

Patru pacienți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au fost diagnosticați cu virusul gripal de tip A, potrivit informațiilor date publicității marți, 17 ianuarie a.c.

Este vorba despre patru copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani care s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad cu simptomatologie specifică de gripă, existența virusului fiind confirmată prin testare efectuată la Institutul „Cantacuzino”.

Copiii, doi din municipiu și doi de pe raza județului, au fost internați în Secția Clinică Pediatrie II, în stare stabilă, doi dintre ei, fiind deja externați, se arată într-o postare de pe pagina oficială a SCJU Arad. 

copil

În ultima săptămână, 194 de cetățeni (113 minori și 81 de adulți) s-au prezentat la spital cu afecțiuni respiratorii, iar 69 dintre ei au necesitat internare – 57 de minori și 12 adulți.

La data publicării informațiilor, în 17 ianuarie, în secțiile de pediatrie - cu un total de 58 de paturi - erau internați 44 de pacienți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe