Newsflash
Știri

Simularea concursului de admitere la UMF Iași va avea loc în cadrul a două sesiuni

de Florentina Ionescu - feb. 22 2023
Simularea concursului de admitere la UMF Iași va avea loc în cadrul a două sesiuni

S-a dat startul înscrierilor la Simularea Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași din 2023.

Candidații care se pregătesc pentru concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au ocazia să își testeze cunoștințele acumulate până în prezent la o nouă ediție a simulării concursului de admitere, organizată în două sesiuni: în 12 martie și în 30 aprilie. Concursul simulat se desfășoară în format fizic, se arată pe site-ul instituției

simulare admitere umf iasi

Pentru prima sesiune, cea din 12 martie, candidații se pot înscrie până la 26 februarie.

Proiectul se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași). 

Când va avea loc simularea examenului de admitere la UMF Cluj-Napoca 

Scopul acestuia este acela de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat.

Taxa de participare este de 70 de lei.

„Ca în fiecare an, le oferim viitorilor candidați ocazia de a își testa cunoștințele și de a se familiariza cu condițiile de concurs. Este un proiect important, care s-a desfășurat și în pandemie, în format online, și care întrunește toate caracteristicile concursului de admitere organizat de universitatea noastră, de la format, tematică, până la bibliografie”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Cum se pot înscrie candidații?

„Accesați platforma-simulare.ssmi.ro/register și completați formularul de înscriere. Asigurați-vă că ați completat corect toate datele. Selectați specializarea și proba pentru care doriți să participați. Bifați căsuța în vederea acceptării termenilor și condițiilor site-ului, precum și publicarea rezultatului pe site-ul Simulării. Finalizați formularul apăsând pe butonul înregistrare.”

În contul creat pe platformă, apăsați butonul Shop și veți fi redirecționat către magazinul online pentru plata taxei de 70 de lei/simulare. Plata este valabilă atât prin transfer bancar cât și online, direct pe platformă.

Verificați apoi datele introduse în pagina Candidați (listele cu candidații vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere). Sesizați problemele până la 28 februarie 2023 23:59 printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau printr-un e-mail (la simulare-admitere@ssmi.ro). Depășirea deadline-ului aduce cu sine imposibilitatea schimbării listei de candidați.

Verificați pe site-ul proiectului în ce sală ați fost repartizat (listele cu repartiția vor apărea în cursul săptămânii în care se va desfășura simularea). Identificați amfiteatrul în care ai fost repartizat: orientation.ssmi.ro/harti/.

Ziua simulării

În ziua Simulării trebuie să vă prezentați în sala în care ați fost repartizat între orele 08:30-09:30. La ora 10:00 începe simularea.

În ziua concursului candidatul trebuie să dețină asupra lui:

  • buletinul/cartea de identitate/pașaportul (sau adeverință de la Evidența Populației în cazul pierderii/expirării actului original);
  • dovada plății taxei de participare: captura de ecran a e-mailului de confirmare a plății (pe telefon sau printată)/chitanța în original primită de la bancă ștampilată și semnată de casier/ordinul de plată în original semnat și ștampilat de casier. Nu se primesc chitanțe xeroxate.

Concursul simulat constă în susținerea unui test grilă cu durata de 3 ore. Subiectele pentru concurs sunt redactate de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Teza de concurs va conține întrebări la prima vedere și întrebări preluate din Culegerea de teste pentru admitere, publicată de Editura „Grigore T. Popa” UMF Iași.

Metodologia concursului simulat poate fi consultată la acest link.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe