Newsflash
ACTUALITATE Știri

Simulare medicală: cursanții au învățat resuscitarea cardio-pulmonară la copil și sugar

de Florentina Ionescu - iul. 6 2023
Simulare medicală: cursanții au învățat resuscitarea cardio-pulmonară la copil și sugar

Atelierul de Suport Vital de Bază Pediatric s-a desfășurat în 22 iunie 2023 la sediul Departamentului de Simulare Medicală din cadrul Centrului de Inovație și e-Health (CieH) al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila.

În cadrul atelierului de Simulare Medicală, participanții au avut ocazia să învețe noțiunile de bază ale resuscitării cardio-pulmonare și dezobstrucției de căi aeriene la copil și sugar, se arată pe o rețea socială

Pe parcursul atelierului, studenții au avut ocazia de a practica manevrele de resuscitare pentru pacientul pediatric pe simulatoare de ultimă generație, totul într-un cadru prietenos și interactiv, astfel ca ei să fie pregătiți să acționeze în posibile situații de urgență. 

Pentru o mai bună înțelegere s-au folosit materiale precum mulaje, simulatoare și reprezentări digitale. 

Prezentarea noțiunilor teoretice și aplicarea practică a acestora a fost supervizată de dr. Alexandru Voropanov. Urmăriți pagina CIeH pentru a fi la curent cu detalii despre viitoarele ediții ale atelierelor de Simulare Medicală, a transmis dr. Cristian Toma, coordonator Simulare Medicală la CieH din cadrul UMF „Carol Davila” București (UMFCD). 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/CieHUMFCD

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe