Newsflash
ACTUALITATE Știri

Se modernizează compartimentele ATI nou-născuți din Spitalul Județean de Urgență Cluj

de Magdalena Tănăsescu - aug. 18 2023
Se modernizează compartimentele ATI nou-născuți din Spitalul Județean de Urgență Cluj

Ministerul Sănătății a aprobat un nou proiect de finanțare depus de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, care vizează dotarea compartimentelor ATI nou-născuți cu echipamente medicale de ultimă generație.

Potrivit unei postări de pe Facebook, proiectul de finanțare urmărește și îmbunătățirea programelor de screening pentru nou-născuți, dar și realizarea unui Centru regional de formare a personalului de specialitate.

 

„Finanțarea proiectului se va realiza prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având un buget total de 14.204.066,77 lei (fără TVA). Este cel de-al cincilea proiect de finanțare accesat de spital în ultimii doi ani și al treilea proiect prin PNRR. Cu ajutorul fondurilor puse la dispoziție se vor demara achiziții de aparatură și investiții la cele două compartimente ATI care funcționează în cadrul Secțiilor Clinice Neonatologie I și II”, se menționează în postare.

 

Anual, cele două compartimente de specialitate tratează un număr de aproximativ 2.400 de nou-născuți care prezintă diferite complicații la naștere, provenind din județul Cluj și județele limitrofe. Gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă-nou născuți este de aproximativ 120 %.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe