Newsflash
Știri

SCJU Cluj a demarat construcția Centrului de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie

de Florentina Ionescu - aug. 17 2022
SCJU Cluj a demarat construcția Centrului de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie

Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie, un proiect de investiții demarat de Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, a ajuns la faza demarării lucrărilor de execuție.

Proiectul este demarat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și al Ministerului Sănătății, se arată pe pagina oficială a SCJU Cluj-Napoca.

Noul centru va avea 55 de paturi de spitalizare continuă, dintre care 7 pentru copii și 35 de paturi ATI. Blocul operator va avea 6 săli de operație standard și una multifuncțională hibrid, arată sursa citată. 

scju cluj napoca 16 august

Ieri, 16 august, în incinta fostei Clinici de Medicina Muncii de pe strada Louis Pasteur, a avut loc predarea-primirea amplasamentului unde se va ridica construcția, între reprezentanții SCJU Cluj-Napoca și cei ai constructorului, S.C. Construcții Erbașu S.A. 

scju cluj napoca 16 august2

Până în acest moment s-au parcurs următoarele etape: proiectarea, obținerea autorizației de construire și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Într-o primă fază va avea loc recompartimentarea clădirii existente, urmată de construcția unui corp nou de clădire, conectat la cel existent, având un cost de aproximativ 112 milioane de lei. 

„Acest centru destinat tratamentului accidentului vascular cerebral (AVC) prin proceduri inovative este unul de maximă necesitate, atât pentru Cluj, cât și pentru județele limitrofe. Suntem consecvenți parcursului asumat la demararea proiectului și facem tot ceea ce este necesar pentru a ne ține de termene. Investiția a pornit la drum cu o finanțare de 5 milioane lei și este foarte important să obținem diferența de finanțare prevăzută din PNRR. Punctajul pe care îl avem în baza criteriilor de eligibilitate emise de minister ne dă mari speranțe că vom obține banii necesari continuării proiectului”, a declarat prof. dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj-Napoca. 

scju cluj napoca 16 august3

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe