Newsflash
Știri

Schimb de cunoștințe academice la NutriTerra 2023

de L. Budin - iun. 19 2023
Schimb de cunoștințe academice la NutriTerra 2023

Congresul a oferit o platformă de dezbatere și un prilej de schimb de cunoștințe academice în domeniul nutriţiei, siguranței alimentare, evaluării nutriționale de precizie.

Cea de-a doua ediție a Congresului Internațional NutriTerra, un eveniment al cărui prestigiu a adus împreună experți în domeniul nutriției și științelor alimentare din întreaga lume, s-a desfășurat la București. Evenimentul în format hibrid a adunat peste 1.000 de participanți din diverse domenii - nutriție, medicină, farmacie, laborator clinic, cercetare și industria alimentară.

Organizat în contextul marcării a 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, congresul a oferit o platformă de dezbatere și un prilej de schimb de cunoștințe academice în domeniul nutriției, siguranței alimentare, evaluării nutriționale de precizie, nutrigeneticii, nutrigenomicii și microbiotei, alimentelor funcționale și suplimentelor alimentare, dar și a psihologiei şi comportamentului alimentar, pentru a contribui la prevenţia primară a bolilor non-comunicabile şi promovarea unui stil de viață sănătos, se arată într-un comunicat. 

În toate facultățile de Farmacie din România sunt dezvoltate programe care sunt adresate atât farmaciștilor, cât și altor specialiști, prin programele de masterat. Un astfel de program este masterul de Nutriție și Siguranța alimentelor, care este sub coordonarea Facultății de Farmacie de câțiva ani și care ne-a făcut să ne schimbăm perspectiva asupra alimentelor, să înțelegem nevoia de siguranță sporită și control al alimentelor din partea specialiștilor din domeniul farmaciei, și a generat un impact semnificativ în abordarea noastră și a colegilor noștri în ceea ce privește nutriția. Acest program educațional a adus laolaltă specialiști din diferite domenii, astfel că masteranzii sunt echipați cu abilitățile și expertiza necesare pentru a aborda provocările actuale în domeniul alimentației sănătoase și sigure”, a declarat prof. univ. dr. Doina Drăgănescu, decan al Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. 

Specialiștii pot interveni astfel în procesul de pregătire și distribuire a alimentelor, identificând și evaluând riscurile potențiale, oferind consultanță nutrițională personalizată și promovând educația în nutriție în comunități. 

Pentru a răspunde cererii globale și pentru a face față provocărilor alimentare internaționale, acest program a deschis calea pentru o inițiativă mai amplă și mai cuprinzătoare - Congresul Internațional Nutriterra Nutriție și securitate alimentară. Acesta continuă misiunea începută de masterul de Nutriție și Siguranța Alimentară și extinde impactul acestei abordări inovatoare la nivel internațional”, a adăugat prof. univ. dr. Doina Drăgănescu.

Evenimentul cu tema „Nutriție de precizie și securitate alimentară în era digitală. Nutrigenetică și nutriție în timpul ciclului de viață” a fost moderat de dr. Ioana Sanda Stăncel, expert în sănătate publică. Agenda NutriTerra a inclus sesiuni de comunicări științifice sub formă de prezentări, cursuri, dar și de sesiuni speciale pe teme de nutriție, securitate alimentară, managementul vârstei sub aspectul abordului nutrițional, microbiom, workshop dedicat alimentației necorespunzătoare și legătura cu tulburările de alimentație. 

Un aspect cheie evidențiat în cadrul NutriTerra 2023 a fost importanța unei alimentații echilibrate și nutritive pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Experții au arătat care este impactul dietelor inadecvate asupra sănătății publice și au subliniat necesitatea de a promova o alimentație sănătoasă și educație nutrițională adecvată, se mai subliniază în comunicat.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe