Newsflash
ACTUALITATE Știri

Săptămâna Internațională a Cefaleei, marcată între 17 - 23 martie

de Magdalena Tănăsescu - mar. 19 2024
Săptămâna Internațională a Cefaleei, marcată între 17 - 23 martie

International Headache Week 2024 reprezintă o ocazie pentru organizațiile și persoanele din întreaga lume să atragă atenția asupra pierderii sănătății, a dizabilității și a costurilor economice atribuite în principal migrenei.

De asemenea, sunt avute în vedere și efectele produse de durerile de cap, de cefaleea de tip cluster și de alte tulburări de cefalee. 

Potrivit unui sondaj inițiat de clinica de neurologie Neuroaxis, 13% din români se plâng că au dureri de cap câteva ori pe săptămână, iar 22% -  de cel puțin două ori pe lună. 

 

La persoanele cu dureri de cap recurente, frecvența simptomelor este mai crescută la femei: 19,7% acuză cel puțin două episoade de durere pe săptămână, comparativ cu 10,1% în cazul bărbaților. 

Incidența durerilor de cap este mai crescută la persoanele tinere cu vârsta între 18-24 ani. Cei mai mulți au declarat că resimt astfel de dureri de câteva ori pe săptămână (24%), respectiv de 2-3 ori pe lună (22%), în timp ce doar 2 din 10 persoane de 30 ani şi peste au declarat că au cefalee cu aceeași frecvență.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe