Newsflash
Cultură

S-a dat startul înscrierilor pentru târgul de carte Bookfest din 2023

de Florentina Ionescu - mar. 8 2023
S-a dat startul înscrierilor pentru târgul de carte Bookfest din 2023

Asociația Editorilor din România anunță începerea înscrierilor pentru ediția Bookfest 2023, care va avea loc în perioada 24-28 mai, la Romexpo. Tarifele rămân neschimbate, la fel și facilitățile oferite editurilor mici.

Au început înscrierile pentru cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Editorilor din România transmis redacției. 

salon de carte

Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Italia. La standul Invitatului de Onoare, iubitorii de carte vor avea ocazia să participe la dezbateri, lansări de carte și întâlniri cu personalități ale vieții culturale și literare.

Consiliul Director al Asociației Editorilor din România a decis să păstreze nemodificate tarifele față de ediția precedentă, precum și facilitatea oferită editurilor mici, care vor fi sprijinite prin oferirea unui stand amenajat standard de 6 mp, pentru care vor plăti contravaloarea a 4 mp de stand amenajat standard.

„Păstrarea tarifelor expoziționale la același nivel ca în 2022 este un efort pe care Asociația îl face ca să ajute o industrie puternic lovită de pandemie și lipsită, deocamdată, de vreo măsură de sprijin specifică. Bookfest a fost gândit de la început ca o sărbătoare a cărții și sper ca prezența Italiei ca Invitat de Onoare, precum și facilitățile pe care le oferim editorilor să fie de bun augur pentru această a șaisprezecea ediție, care tocmai a fost inclusă de Ministerul Culturii printre proiectele sale strategice din 2023”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatoarea evenimentului.

Cei care doresc să se înscrie în calitate de expozant la Bookfest 2023 o pot face, începând de astăzi, 8 martie, prin crearea unui cont la adresa admin.bookfest.ro/login și înregistrarea formularului de înscriere până pe data de 31 martie 2023. Detaliile referitoare la modalitatea de alocare a spațiilor, tarife, termene de înscriere, precum și alte informații importante, pot fi găsite în Regulamentul general și tehnic.

La fel ca și în anii precedenți, publicul va avea acces gratuit atât în cadrul salonului cât și la toate evenimentele conexe ce vor avea loc pe toată durata Bookfest.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Ambasadei Italiei din București și al Institutul Italian de Cultură.

Reamintim că Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă.

La ediția anterioară a Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 1-5 iunie 2022) au fost prezenți peste 170 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice şi evenimente interactive.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe